Hjortronsås

Table
  1. Recept på Hjortronsås
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept på Hjortronsås

Ingredienser

  • Hjortron - 500g
  • Socker - 100g
  • Maizena - 1 msk
  • Vatten - 1 dl

Gör så här

  1. Mixa eller mosa hjortronen i en bunke.
  2. I en kastrull, blanda socker och maizena. Rör om väl.
  3. Tillsätt vatten i kastrullen och koka upp under omrörning tills det blir en tjock sås.
  4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner de mosade hjortronen.
  5. Låt såsen svalna och förvara i kylskåp.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Servera den kölda hjortronsåsen till bakelser, glass eller pannkakor för en god och frisk smak!

Köttbullemacka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up