Öländska kroppkakor

Table
  1. Recept: Öländska kroppkakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Öländska kroppkakor

Ingredienser:

  • 1 kg potatis
  • 300 g rimmat fläsk
  • 1 gul lök
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • Smör
  • Lingonsylt

You may also be interested in:  Mördeg (grundrecept)

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen tills den är mjuk.
  2. Gröp ur potatisen och mosa den i en bunke.
  3. Finhacka löken och stek den tillsammans med fläsket tills det är genomstekt och fått en fin yta.
  4. Tillsätt den stekta löken och fläsket i potatismoset. Krydda med salt.
  5. Blanda i vetemjölet och arbeta degen till en jämn konsistens.
  6. Dela degen i mindre delar och forma dem till bollar.
  7. Koka bollarna i lättsaltat vatten i cirka 20 minuter, eller tills de flyter upp till ytan.
  8. Ta upp kroppkakorna och låt dem rinna av.
  9. Servera öländska kroppkakor med smör och lingonsylt.
You may also be interested in:  Chicken tikka masala

Bon appétit!

Bami goreng med ägg och ketjap manis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up