Spagetti carbonara med rökt sidfläsk och salvia

Table
  1. Recept: Spagetti carbonara med rökt sidfläsk och salvia
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Spagetti carbonara med rökt sidfläsk och salvia

Ingredienser:

  • 400g spagetti
  • 200g rökt sidfläsk, tärnat
  • 3 äggulor
  • 50g riven parmesanost
  • 1 knippe färsk salvia
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Salt efter smak

You may also be interested in:  Lussebullar

Tillagning:

  1. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Stek det tärnade sidfläsket i olivolja tills det är krispigt och gyllenbrunt.
  3. I en skål, blanda äggulor, riven parmesanost, nymalen svartpeppar och eventuell salt.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i salviabladen. Stek dem några sekunder på varje sida tills de blir krispiga.
  5. Blanda den avrunna spagettin med ägg- och ostblandningen och rör om så att allt blandas väl. Tillsätt sedan stekt sidfläsk och toppa med de stekta salviabladen.
  6. Servera genast och njut av denna smakrika spagetti carbonara!

Friterad camembert med hjortron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up