Banoffee paj
Recept: Banoffee paj
Ingredienser:
- 200 g digestivekex
- 100 g smör, smält
- 2 mogna bananer
- 1 burk (395 g) sötad kondenserad mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- Chokladflarn eller riven choklad (till dekoration)
Gör så här:
- Krossa digestivekexen i en plastpåse eller med hjälp av en mixer.
- Blanda de krossade kexen med smält smör och tryck ut blandningen i en pajform.
- Ställ pajformen i kylskåpet i ca 15 minuter för att stelna.
- Ta bort etiketten från den sötade kondenserade mjölken och låt burken koka i en kastrull med vatten i ca 2 timmar. Se till att burken alltid är täckt av vatten.
- Låt burken svalna helt innan du öppnar den.
- Bred ut den kokta och svalnade kondenserade mjölken över pajbotten i ett jämnt lager.
- Skiva bananerna och lägg dem på toppen av kondenserad mjölk.
- Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker tills den är fast.
- Bred ut grädden över bananerna i pajformen.
- Dekorera med chokladflarn eller riven choklad på toppen.
- Servera direkt eller ställ i kylskåpet i några timmar för att pajen ska stelna ytterligare.
