Banoffee paj

Table
  1. Recept: Banoffee paj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Banoffee paj

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • 2 mogna bananer
  • 1 burk (395 g) sötad kondenserad mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladflarn eller riven choklad (till dekoration)
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Gör så här:

  1. Krossa digestivekexen i en plastpåse eller med hjälp av en mixer.
  2. Blanda de krossade kexen med smält smör och tryck ut blandningen i en pajform.
  3. Ställ pajformen i kylskåpet i ca 15 minuter för att stelna.
  4. Ta bort etiketten från den sötade kondenserade mjölken och låt burken koka i en kastrull med vatten i ca 2 timmar. Se till att burken alltid är täckt av vatten.
  5. Låt burken svalna helt innan du öppnar den.
  6. Bred ut den kokta och svalnade kondenserade mjölken över pajbotten i ett jämnt lager.
  7. Skiva bananerna och lägg dem på toppen av kondenserad mjölk.
  8. Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker tills den är fast.
  9. Bred ut grädden över bananerna i pajformen.
  10. Dekorera med chokladflarn eller riven choklad på toppen.
  11. Servera direkt eller ställ i kylskåpet i några timmar för att pajen ska stelna ytterligare.

Dijonsenapsvinägrett
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up