Pasta med tomatsås och rostad aubergine
Recept: Pasta med tomatsås och rostad aubergine
Ingredienser
- 200g pasta
- 1 stor aubergine
- 4 mogna tomater
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl färsk basilika
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När pastan är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
- Ta auberginen och skär den i skivor eller tärningar. Placera aubergineskivorna på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med olivolja. Strö över lite salt och peppar. Rosta auberginen i ugnen i cirka 20-25 minuter tills den är mjuk och gyllene brun.
- Under tiden auberginen rostar, förbered tomatsåsen. Hacka löken och vitlöken fint. Skär tomaterna i små bitar.
- Värm upp olivoljan i en stekpanna och stek löken och vitlöken i cirka 5 minuter tills de är mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt de hackade tomaterna, torkad oregano och torkad basilika till pannan. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda i cirka 15-20 minuter tills den tjocknar något.
- När såsen är klar, tillsätt den rostade auberginen och färsk basilika. Blanda väl.
- Häll tomatsåsen och auberginen över den kokta pastan. Blanda väl så att såsen täcker pastan jämnt.
- Du kan servera pastan direkt eller låta den svalna något innan servering. Garnera med lite färsk basilika och eventuellt riven parmesanost.
Bon appétit!