Pasta med tomatsås och rostad aubergine

Table
  1. Recept: Pasta med tomatsås och rostad aubergine
    1. Ingredienser
    2. Instruktioner

Recept: Pasta med tomatsås och rostad aubergine

Ingredienser

  • 200g pasta
  • 1 stor aubergine
  • 4 mogna tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Marängtårta med bär

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När pastan är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  3. Ta auberginen och skär den i skivor eller tärningar. Placera aubergineskivorna på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med olivolja. Strö över lite salt och peppar. Rosta auberginen i ugnen i cirka 20-25 minuter tills den är mjuk och gyllene brun.
  4. Under tiden auberginen rostar, förbered tomatsåsen. Hacka löken och vitlöken fint. Skär tomaterna i små bitar.
  5. Värm upp olivoljan i en stekpanna och stek löken och vitlöken i cirka 5 minuter tills de är mjuka och genomskinliga.
  6. Tillsätt de hackade tomaterna, torkad oregano och torkad basilika till pannan. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda i cirka 15-20 minuter tills den tjocknar något.
  7. När såsen är klar, tillsätt den rostade auberginen och färsk basilika. Blanda väl.
  8. Häll tomatsåsen och auberginen över den kokta pastan. Blanda väl så att såsen täcker pastan jämnt.
  9. Du kan servera pastan direkt eller låta den svalna något innan servering. Garnera med lite färsk basilika och eventuellt riven parmesanost.
You may also be interested in:  Zucchinipasta med citron

Bon appétit!

Kycklingsteak med ljummen sallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up