Grundrecept saft

Table
  1. Grundrecept saft
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Grundrecept saft

Ingredienser:

  • 1 kg bär eller frukt (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon, äpplen, etc.)
  • 1 liter vatten
  • 300 g socker

You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör så här:

  1. Skölj och rensa bären eller frukten.
  2. Koka upp vattnet i en stor kastrull.
  3. Tillsätt bären eller frukten i kastrullen.
  4. Låt sjuda under lock i cirka 10-15 minuter, eller tills bären eller frukten mjuknat.
  5. Passera bären eller frukten genom en finmaskig sil för att separera saften från resterna.
  6. Mät upp den resulterande saften.
  7. Häll saften tillbaka i kastrullen och tillsätt sockret.
  8. Rör om tills sockret har löst upp sig helt.
  9. Häll saften på rena flaskor eller burkar och förslut dem väl.
  10. Låt saften svalna och förvara den i kylskåpet.
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Njut av din egen hemgjorda saft!

Havrekakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up