Ugnsbakad lax med dillsås

Table
  1. Ugnsbakad lax med dillsås
    1. Ingredienser:
    2. Utförande:

Ugnsbakad lax med dillsås

Ingredienser:

  • 600 g laxfilé
  • 1 citron
  • 2 tsk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 dl hackad dill
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk riven pepparrot
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Utförande:

  1. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  2. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
  3. Pressa citronsaft över laxen och häll över olivolja.
  4. Salta och peppra enligt smak.
  5. Baka laxen i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills den är genomstekt och får en fin gyllenbrun yta.
  6. Förbered dillsåsen genom att blanda hackad dill, creme fraiche, majonnäs, dijonsenap och riven pepparrot i en skål.
  7. Servera den ugnsbakade laxen med dillsåsen och valfria tillbehör som kokt potatis eller sallad.

Ost och skinkpaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up