Haricots verts med citron och vitlök

Table
  1. Recept: Haricots verts med citron och vitlök
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Haricots verts med citron och vitlök

Ingredienser:

  • 400g haricots verts
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 citron, saften och zesten
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. Koka upp en kastrull med saltat vatten och tillsätt haricots verts. Koka i 3-4 minuter tills de är krispiga men önskat tjocka.
  2. Häll av vattnet och skölj haricots vertsen i kallt vatten för att stoppa tillagningen. Låt dem rinna av ordentligt.
  3. I en stor stekpanna, hetta upp olivoljan på medelhög värme. Lägg i vitlöken och fräs den tills den blir mjuk och aromatisk, cirka 1 minut.
  4. Tillsätt haricots verts i stekpannan och stek i ytterligare 2-3 minuter tills de blir genomvarma.
  5. Pressa över citronsaft och strö över citronzest.
  6. Krydda med salt och peppar efter smak och rör om försiktigt tills allt är väl blandat. Stek i ytterligare 1 minut.
  7. Servera genast som ett sidorätt eller som tillbehör till en huvudrätt.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

För att ge rätten lite extra smak, kan du också strö över rostade sesamfrön eller hackade färska örter som persilja eller dill. Smaklig måltid!

Björnbärsmarmelad med lakrits
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up