Paella med kyckling och skaldjur

Table
  1. Recept: Paella med kyckling och skaldjur
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Paella med kyckling och skaldjur

Ingredienser:

  • 400 g kycklingfilé
  • 200 g räkor
  • 200 g bläckfisk
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 200 g gröna ärtor
  • 2 dl ris
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm saffran
  • 1 citron
  • Olja till stekning
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak

You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén och bläckfisken i bitar. Skala räkorna.
  2. Finhacka lök, vitlök och paprikor.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller paellapanna.
  4. Fräs lök, vitlök och paprikor i pannan tills de blir mjuka.
  5. Tillsätt kyckling och bläckfisk, och stek tills de är genomstekta.
  6. Tillsätt riset och rör om.
  7. Tillsätt kycklingbuljong, paprikapulver och saffran.
  8. Låt det koka upp och sänk sedan värmen till medelhög.
  9. Låt paellan sjuda i cirka 20 minuter, eller tills riset är mjukt och absorberat vätskan.
  10. Vänd på räkorna och lägg dem tillsammans med ärtorna på paellan.
  11. Låt stå i ytterligare 5 minuter tills räkorna är genomvarma.
  12. Pressa citron över paellan för extra fräschör.
  13. Servera paellan varm och strö lite flingsalt och svartpeppar över efter smak.
Rödbetssallad med äpple
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up