Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Table
  1. Recept: Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka
    1. Ingredienser:
    2. Gräddsås:
    3. Pressgurka:
    4. Instruktioner:

Recept: Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

Ingredienser:

  • 500g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Smör för stekning

Gräddsås:

  • 3 dl grädde
  • 1 dl kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 msk maizena
  • Salt och peppar efter smak

Pressgurka:

  • 2 gurkor, skalade och tunt skivade
  • 1 dl ättika (12%)
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Instruktioner:

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 10 minuter.
  2. I en separat skål, blanda kalvfärs, lök, vitlök, ägg, dijonsenap, salt och svartpeppar.
  3. Tillsätt den svällda ströbrödsblandningen i köttfärssmeten och blanda väl.
  4. Forma smeten till biffar av önskad storlek.
  5. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Under tiden biffarna steks, förbered gräddsåsen genom att blanda grädde, kalvfond, vatten, soja, maizena, salt och peppar i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i några minuter tills såsen tjocknar.
  7. För att göra pressgurkan, blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp. Tillsätt de tunt skivade gurkorna och låt koka i några minuter. Ta bort från värmen och låt svalna.
  8. Servera de färdiga kalvsfärsbiffarna med gräddsås och pressgurka.

Klenäter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up