Marinerade böngroddar

Table
  1. Recept: Marinerade böngroddar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Marinerade böngroddar

Ingredienser:

  • 200g färska böngroddar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk rostade sesamfrön
  • Lite finhackad färsk koriander
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Gör så här:

  1. Skölj böngroddarna noggrant under rinnande vatten.
  2. I en stor skål, blanda samman vitlök, sojasås, risvinäger, sesamolja, honung och ingefära.
  3. Lägg i böngroddarna i skålen och blanda väl tills de är täckta av marinaden.
  4. Täck skålen och låt böngroddarna marinera i kylskåpet i minst 30 minuter.
  5. Strö över rostade sesamfrön och färsk koriander innan servering.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Tips:

  • Du kan lägga till andra smaksättningar som chili, limejuice eller hackade grönsaker efter smak.
  • Marinerade böngroddar är en fräsch och nyttig tillbehör som kan användas i sallader, wraps eller som fyllning i vårrullar.
Ugnsrostade tomater
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up