Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Table
  1. Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Ingredienser:

  • 500 g jordgubbar
  • 250 g rabarber
  • 500 g syltsocker
  • 1 vaniljstång
You may also be interested in:  Söndagsstek med gräddsås

Tillagning:

  1. Skölj och rensa jordgubbar och rabarber. Skär dem i mindre bitar.
  2. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  3. I en kastrull, blanda jordgubbar, rabarber, syltsocker, vaniljstång och frön.
  4. Låt blandningen stå och dra i cirka 30 minuter.
  5. Koka upp marmeladen på medelvärme under omrörning tills syltsockret har löst sig helt.
  6. Vid önskad konsistens kan du låta marmeladen koka i några minuter längre.
  7. Häll den varma marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på lock.
  8. Låt svalna och förvara i kylen.
You may also be interested in:  Råstekt potatis

Servera den läckra jordgubbs- och rabarbermarmeladen med vanilj på nybakat bröd eller som topping till pannkakor eller yoghurt. Njut av smaken av sommaren!

Caipirinha
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up