Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Ingredienser:
- 500 g jordgubbar
- 250 g rabarber
- 500 g syltsocker
- 1 vaniljstång
Tillagning:
- Skölj och rensa jordgubbar och rabarber. Skär dem i mindre bitar.
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- I en kastrull, blanda jordgubbar, rabarber, syltsocker, vaniljstång och frön.
- Låt blandningen stå och dra i cirka 30 minuter.
- Koka upp marmeladen på medelvärme under omrörning tills syltsockret har löst sig helt.
- Vid önskad konsistens kan du låta marmeladen koka i några minuter längre.
- Häll den varma marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på lock.
- Låt svalna och förvara i kylen.
Servera den läckra jordgubbs- och rabarbermarmeladen med vanilj på nybakat bröd eller som topping till pannkakor eller yoghurt. Njut av smaken av sommaren!