Pannbiff med löksås och potatis

Table
  1. Pannbiff med löksås och potatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pannbiff med löksås och potatis

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör till stekning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 gula lökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • Salt och peppar efter smak
  • 800 g potatis
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Gör så här:

  1. Skala och hacka den gula löken.
  2. Blanda köttfärs, hackad lök, ägg och ströbröd i en bunke.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Forma smeten till biffar och stek dem i smör i en stekpanna tills de är genomstekta.
  5. Ta ut biffarna från pannan och lägg dem åt sidan.
  6. Skala och skiva de gula lökarna.
  7. Fräs lökskivorna i samma stekpanna tills de blir mjuka och gyllene.
  8. Strö över mjölet och rör om.
  9. Tillsätt vatten och vispgrädde.
  10. Rör om och låt såsen koka upp.
  11. Krydda med salt och peppar.
  12. Låt såsen småputtra i ca 5 minuter.
  13. Skala och koka potatisen tills den är mjuk.
  14. Servera pannbiffarna med löksås och potatis.
Krämig pasta med kalkon och oregano
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up