Pannbiff med löksås och potatis
Pannbiff med löksås och potatis
Ingredienser:
- 500 g köttfärs
- 1 gul lök
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- Salt och peppar efter smak
- Smör till stekning
- 3 dl vispgrädde
- 2 gula lökar
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl vatten
- Salt och peppar efter smak
- 800 g potatis
Gör så här:
- Skala och hacka den gula löken.
- Blanda köttfärs, hackad lök, ägg och ströbröd i en bunke.
- Krydda med salt och peppar.
- Forma smeten till biffar och stek dem i smör i en stekpanna tills de är genomstekta.
- Ta ut biffarna från pannan och lägg dem åt sidan.
- Skala och skiva de gula lökarna.
- Fräs lökskivorna i samma stekpanna tills de blir mjuka och gyllene.
- Strö över mjölet och rör om.
- Tillsätt vatten och vispgrädde.
- Rör om och låt såsen koka upp.
- Krydda med salt och peppar.
- Låt såsen småputtra i ca 5 minuter.
- Skala och koka potatisen tills den är mjuk.
- Servera pannbiffarna med löksås och potatis.