Klassiska semlor

Table
  1. Recept: Klassiska semlor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Klassiska semlor

Ingredienser:

  • 400 g vetemjöl
  • 75 g smör
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 ägg (till pensling)
  • 500 ml vispgrädde
  • Vaniljkräm eller mandelmassa
  • Florsocker

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl och kardemumma i en stor bunke.
  2. Smula jästen i en separat skål och lös upp den med ljummen mjölk.
  3. Smält smöret och tillsätt socker samt jästblandningen och rör om.
  4. Häll vätskan i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
  5. Täck bunken med en handduk och låt degen jäsa i ca 30 minuter.
  6. Forma små runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt bullarna jäsa ytterligare i ca 30 minuter.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  9. Grädda i ugnen på 225 grader i cirka 10-12 minuter tills de fått fin färg.
  10. Låt bullarna svalna helt på ett galler.
  11. Skär av toppen på bullarna och gröp ur lite av innanmätet.
  12. Fyll varje bulle med vaniljkräm eller mandelmassa.
  13. Vispa grädden fluffig och spritsa den på bullarna.
  14. Lägg tillbaka toppen på varje bulle och pudra över florsocker.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Servera de klassiska semlorna som fika eller efterrätt.

Vegetarisk bourguignon med svamp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up