Fejkon

Table
  1. Fejkon
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fejkon

Fejkon är en vegetarisk variant av bacon som är både smakrik och krispig.

Ingredienser:

  • 200g tofu
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk rökig paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver

Gör så här:

  1. Skär tofun i tunna skivor och lägg dem i en skål.
  2. Blanda alla marinadingredienser i en separat skål och häll över tofun. Se till att tofun är väl täckt av marinaden och låt stå i kylen i minst 30 minuter.
  3. Värm upp en stekpanna med lite olja på medelhög temperatur.
  4. Stek tofun i cirka 5 minuter på varje sida tills den är krispig och gyllene.
  5. Ta bort från värmen och låt svalna i några minuter.
  6. Servera fejkon som en smakrik och hälsosam baconersättning till frukost, i sallader eller på mackor.
You may also be interested in:  Pulled pork

Observera: Fejkon kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till en vecka.

Grillad pak choi och grön sparris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up