Marinerad tofu i ugn


Table
  1. Marinerad tofu i ugn
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Marinerad tofu i ugn

Ingredienser:

  • 400 g tofu
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk risvinäger
  • 2 tsk honung
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk torkad basilika
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tillagning:

  1. Pressa tofun för att bli av med överflödig vätska. Skär den sedan i tunna skivor eller tärningar.
  2. I en stor skål, blanda sojasås, olivolja, risvinäger, honung, vitlök, ingefära och basilika tillsammans.
  3. Lägg tofun i marinaden och låt den stå och dra i cirka 30 minuter. Vänd tofun några gånger för att säkerställa att den blir jämnt marinerad.
  4. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  5. Placera tofun på en bakplåtspapper-klädd plåt och baka i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills tofun är gyllenbrun och krispig.
  6. Ta ut tofun från ugnen och servera den varm. Den kan ätas som den är eller användas i olika rätter såsom sallader, nudelrätter eller wraps.
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Tips:

  • Variera marinaden efter smak genom att tillsätta örtsorter eller kryddor som du gillar.
  • Om du vill ha extra smak, kan du också pressa den marinerade tofun i en toalettpapper för att bli av med mer vätska innan du bakar den i ugnen.

Spenatsoppa med ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up