Butternut pumpa i ugn med potatis kycklinglår och ostkräm

Table
  1. Recept: Butternut pumpa i ugn med potatis, kycklinglår och ostkräm
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Butternut pumpa i ugn med potatis, kycklinglår och ostkräm

Ingredienser:

  • 500g butternut pumpa
  • 4 kycklinglår
  • 4 potatisar
  • 100g riven ost
  • 1 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja

You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär butternut pumpan i mindre bitar.
  3. Skala potatisarna och skär dem i klyftor.
  4. Lägg pumpabitarna och potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över lite olivolja och salta och peppra efter smak.
  5. Baka i ugnen i ca 25-30 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.
  6. Under tiden, lägg kycklinglåren i en ugnsfast form. Salta och peppra.
  7. Grilla kycklingen i ugnen i ca 20-25 minuter tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  8. För ostkrämen, riv vitlöksklyftorna och blanda dem med riven ost och grädde i en kastrull. Värm försiktigt på låg värme tills osten har smält och fått en krämig konsistens. Rör om då och då.
  9. Ta ut pumpa, potatis och kyckling ur ugnen.
  10. Servera kycklinglåren tillsammans med de rostade pumpabitarna och potatisen. Toppa med den krämiga ostkrämen.
  11. Smaklig måltid!
Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up