Churros

Table
  1. Churros
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Churros

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Vegetabilisk olja för fritering
  • Strösocker och kanel (till servering)

You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vatten, smör, socker och salt i en kastrull.
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vetemjölet. Rör om tills smeten blir jämn.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl efter varje tillsats.
  4. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller fritös till cirka 175°C.
  5. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut långa strängar av churros i oljan.
  6. Fritera churrosen tills de är gyllenbruna och krispiga på utsidan.
  7. Lyft upp churrosen med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  8. Blanda strösocker och kanel i en skål och doppa de nyfriterade churrosen i smeten för att täcka dem helt och hållet.
  9. Servera churrosen genast och njut av dem med en god chokladsås eller dulce de leche.
Halloumisallad med citron- och gurkröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up