Radiokaka med apelsinsallad

Table
  1. Recept: Radiokaka med apelsinsallad
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Apelsinsallad

Recept: Radiokaka med apelsinsallad

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 dl mjölk

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. I en stor skål, vispa socker och ägg pösigt.
  4. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i en separat skål.
  5. Vispa ner mjölkblandningen i äggsmeten växelvis med smöret.
  6. Häll smeten i en smord och bröad springform.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
  8. Låt kakan svalna helt innan servering.

You may also be interested in:  Pulled pork

Apelsinsallad

För en frisk och fräsch smak kan du servera radiokakan med en apelsinsallad. Här är vad du behöver:

  • 2 apelsiner
  • 1 msk honung
  • Färsk mynta (valfritt)

Gör såhär:

  1. Skala och skär apelsinerna i tunna skivor.
  2. Ringla honung över apelsinskivorna.
  3. Strö över färsk mynta om önskas.
You may also be interested in:  Tacos

Ett enkelt och smaskigt recept som passar perfekt som efterrätt eller till fikat!

Wok
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up