Veganburgare

Table
  1. Veganburgare - Ett läckert recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Veganburgare - Ett läckert recept

Ingredienser:

  • 1 kikärtsspad (från förpackning av kikärter)
  • 400 g kokta kikärter, sköljda och avrunna
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Olja (till stekning)

Gör så här:

  1. 1. Blanda kikärtsspadet med chiafröna och låt det stå i 10 minuter tills det blir geléaktigt.
  2. 2. I en matberedare, mixa de kokta kikärterna tills de blir grovt mosade.
  3. 3. Tillsätt den finhackade löken, pressad vitlök, ströbröd, sojasås, spiskummin, paprikapulver, dijonsenap, salt och svartpeppar till matberedaren. Mixa tills alla ingredienser är väl kombinerade och bildar en deg.
  4. 4. Forma blandningen till burgare och lägg dem på en tallrik.
  5. 5. Värm upp en stekpanna med olja på medelhög värme. Stek burgarna i ca 4-5 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  6. 6. Servera dina veganburgare i bröd med dina favorittillbehör, såsom sallad, tomat, lök och vegansk majonnäs.
You may also be interested in:  Krämig potatissallad

Det här receptet ger ca 4-6 stycken saftiga och smakfulla veganburgare.

Kryddsmör med olika smaker
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up