Veganburgare
Veganburgare - Ett läckert recept
Ingredienser:
- 1 kikärtsspad (från förpackning av kikärter)
- 400 g kokta kikärter, sköljda och avrunna
- 1 stor lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl ströbröd
- 2 msk chiafrön
- 1 msk sojasås
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- Olja (till stekning)
Gör så här:
- 1. Blanda kikärtsspadet med chiafröna och låt det stå i 10 minuter tills det blir geléaktigt.
- 2. I en matberedare, mixa de kokta kikärterna tills de blir grovt mosade.
- 3. Tillsätt den finhackade löken, pressad vitlök, ströbröd, sojasås, spiskummin, paprikapulver, dijonsenap, salt och svartpeppar till matberedaren. Mixa tills alla ingredienser är väl kombinerade och bildar en deg.
- 4. Forma blandningen till burgare och lägg dem på en tallrik.
- 5. Värm upp en stekpanna med olja på medelhög värme. Stek burgarna i ca 4-5 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- 6. Servera dina veganburgare i bröd med dina favorittillbehör, såsom sallad, tomat, lök och vegansk majonnäs.
Det här receptet ger ca 4-6 stycken saftiga och smakfulla veganburgare.