Portvinssås
Portvinssås
Ingredienser:
- 1 dl portvin
- 2 dl kycklingbuljong
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk socker
- 1 tsk dijonsenap
- En nypa salt och peppar
Gör så här:
- Steg 1: Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
- Steg 2: Tillsätt vetemjöl och vispa väl så det blir en jämn smet
- Steg 3: Häll i portvinet och kycklingbuljongen, och vispa konstant tills såsen tjocknar.
- Steg 4: Tillsätt socker, senap, salt och peppar efter smak.
- Steg 5: Låt såsen sjuda i ytterligare några minuter.
- Steg 6: Servera den varm till dina favoritgrillade kötträtter eller använd som en smakrik glaze.
Tips: För en extra intensiv smak kan du reducera portvinet innan du tillsätter det i såsen. Detta gör du genom att låta portvinet koka ner till hälften av mängden på medelhög värme innan du tillsätter det i steg 3.