Grillad portabello med två sorters lök

Table
  1. Grillad portabello med två sorters lök
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Grillad portabello med två sorters lök

Ingredienser:

  • 4 portabellosvampar
  • 1 rödlök (skivad)
  • 1 gul lök (skivad)
  • 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • Olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Sätt grillen på medelhög värme.
  2. Pensla portabellosvamparna med olivolja och lägg dem på grillen. Grilla i ca 5 minuter på varje sida tills de är genomvarma och fått fina grillmarkeringar.
  3. Under tiden portabellosvamparna grillas, stek löken i en stekpanna med lite olivolja på medelvärme tills den blir genomskinlig och mjuk. Tillsätt sedan pressad vitlök och stek i ytterligare 1 minut.
  4. Strö över balsamvinäger och blanda väl. Salta och peppra efter smak.
  5. När portabellosvamparna är klara, ta av dem från grillen och lägg på en tallrik. Toppa varje svamp med den stekta lökblandningen.
  6. Servera genast och njut av den grillade portabello med två sorters lök!
You may also be interested in:  Pastadeg

Tips: Du kan även servera svamparna på ett hembakat bröd eller som ett tillbehör till en sallad. Prova att tillsätta andra favoritkryddor eller örter för att ge rätten extra smak.

Tagliatelle med bacon och tomatsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up