Grillad portabello med två sorters lök
Grillad portabello med två sorters lök
Ingredienser:
- 4 portabellosvampar
- 1 rödlök (skivad)
- 1 gul lök (skivad)
- 2 vitlöksklyftor (pressade)
- Olivolja
- 1 tsk balsamvinäger
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Sätt grillen på medelhög värme.
- Pensla portabellosvamparna med olivolja och lägg dem på grillen. Grilla i ca 5 minuter på varje sida tills de är genomvarma och fått fina grillmarkeringar.
- Under tiden portabellosvamparna grillas, stek löken i en stekpanna med lite olivolja på medelvärme tills den blir genomskinlig och mjuk. Tillsätt sedan pressad vitlök och stek i ytterligare 1 minut.
- Strö över balsamvinäger och blanda väl. Salta och peppra efter smak.
- När portabellosvamparna är klara, ta av dem från grillen och lägg på en tallrik. Toppa varje svamp med den stekta lökblandningen.
- Servera genast och njut av den grillade portabello med två sorters lök!
Tips: Du kan även servera svamparna på ett hembakat bröd eller som ett tillbehör till en sallad. Prova att tillsätta andra favoritkryddor eller örter för att ge rätten extra smak.