Smördegsflarn med ricotta päron och ädelost
Smördegsflarn med ricotta päron och ädelost
Ingredienser:
- 1 rulle smördeg
- 150 g ricotta
- 1 moget päron
- 50 g ädelost
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram smördegen att tina enligt förpackningsinstruktionerna.
- 2. Skär päronet i tunna skivor och smula ädelosten.
- 3. Rulla ut smördegen och skär den i mindre fyrkantiga bitar.
- 4. Lägg en tesked ricotta på varje smördegsbit.
- 5. Toppa med en skiva päron och lite smulad ädelost.
- 6. Vik över hörnen på smördegen så att fyllningen täcks.
- 7. Grädda i ugnen i cirka 12-15 minuter, eller tills smördegen är gyllene och krispig.
Servéringsförslag:
Servera smördegsflarnen som förrätt eller tilltugg på en buffé. De är också perfekta som snacks till festliga tillfällen.