Smördegsflarn med ricotta päron och ädelost

Table
  1. Smördegsflarn med ricotta päron och ädelost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Servéringsförslag:

Smördegsflarn med ricotta päron och ädelost

Ingredienser:

  • 1 rulle smördeg
  • 150 g ricotta
  • 1 moget päron
  • 50 g ädelost

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram smördegen att tina enligt förpackningsinstruktionerna.
  2. 2. Skär päronet i tunna skivor och smula ädelosten.
  3. 3. Rulla ut smördegen och skär den i mindre fyrkantiga bitar.
  4. 4. Lägg en tesked ricotta på varje smördegsbit.
  5. 5. Toppa med en skiva päron och lite smulad ädelost.
  6. 6. Vik över hörnen på smördegen så att fyllningen täcks.
  7. 7. Grädda i ugnen i cirka 12-15 minuter, eller tills smördegen är gyllene och krispig.
You may also be interested in:  Saltgurka

Servéringsförslag:

Servera smördegsflarnen som förrätt eller tilltugg på en buffé. De är också perfekta som snacks till festliga tillfällen.

Hårt tunnbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up