Krämbulle

Table
  1. Det perfekta receptet på Krämbulle
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Det perfekta receptet på Krämbulle

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 50g jäst
  • 50g smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • Vaniljkräm
  • Florsocker för dekoration

Tillagning:

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt socker, salt, smör och ägg till bunken med jäst. Blanda väl.
  3. Tillsätt vetemjöl gradvis och arbeta degen tills den är smidig och elastisk. Knåda degen i ca 10 minuter.
  4. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i ca 1 timme, tills den dubblat sin storlek.
  5. Dela degen i små bullar och forma dem till runda bollar.
  6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter under en bakduk.
  7. Sätt ugnen på 225°C och grädda bullarna i ca 10-12 minuter, tills de får en gyllene färg.
  8. Låt bullarna svalna helt på ett galler.
  9. Gör ett litet hål i varje bulle och fyll dem med vaniljkräm.
  10. Strö lite florsocker över bullarna för extra dekoration.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Ta en tugga av dessa underbart fluffiga bullar och njut av den lena vaniljkrämen!

Accras de morue – Krispiga fiskbollar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up