Lantbröd

Table
  1. Recept på Lantbröd
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Lantbröd

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vatten

Tillagning:

  1. 1. Blanda vetemjöl, jäst och salt i en bunke.
  2. 2. Tillsätt vatten och blanda till en deg.
  3. 3. Knåda degen väl i cirka 10 minuter tills den är smidig.
  4. 4. Låt degen jäsa i bunken under en handduk i cirka 1 timme, eller tills den dubblat sin storlek.
  5. 5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. 6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma den till en limpa eller rund brödform.
  7. 7. Låt brödet jäsa på bakbordet under en handduk i cirka 30 minuter.
  8. 8. Skär ett snitt på toppen av brödet.
  9. 9. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills det fått en gyllene färg.
  10. 10. Låt brödet svalna på ett galler innan det serveras.
Gratinerade grönskalsmusslor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up