Pizza med sparris och västerbottenskräm

Table
  1. Pizza med sparris och västerbottenskräm
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pizza med sparris och västerbottenskräm

Ingredienser:

  • Pizzadeg: 300 g mjöl, 180 ml vatten, 1 tsk jäst, 1 tsk olivolja, 1 tsk salt
  • Västerbottenskräm: 100 g västerbottenost, 1 dl crème fraîche, salt och svartpeppar efter smak
  • Topping: 200 g grön sparris, 150 g mozzarellaost, 50 g rödlök, färsk basilika

Gör så här:

1. Börja med att göra pizzadegen. Blanda mjöl, vatten, jäst, olivolja och salt i en skål. Arbeta degen i cirka 5 minuter tills den är smidig och elastisk. Låt degen jäsa i cirka 1 timme.

2. Förbered västerbottenskrämen genom att riva västerbottenost och blanda den med crème fraîche. Smaksätt med salt och svartpeppar efter eget tycke. Ställ åt sidan.

3. Sätt ugnen på 250°C. Ta ut pizzadegen och kavla ut den till önskad storlek och tjocklek. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper.

4. Fördela västerbottenskrämen över pizzadegen. Skär sparrisen i mindre bitar och fördela över krämen. Toppa med mozzarellaost och rödlök.

5. Baka i ugnen i cirka 15-20 minuter tills pizzan fått en gyllene färg och sparrisen är mjuk.

You may also be interested in:  Hummus

6. Ta ut pizzan från ugnen och strö över färsk basilika innan servering. Njut av din hemmagjorda pizza med sparris och västerbottenskräm!

Pizza Bianco med päron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up