Inkokt lax

Table
  1. Recept: Inkokt lax
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:
    4. Viktigt att komma ihåg:

Recept: Inkokt lax

Bild på inkokt lax

Ingredienser:

  • 800 g färsk laxfilé
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 10 vitpepparkorn
  • 6 dillstjälkar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk salt

Tillagning:

  1. Skär lök, morötter och fänkål i tunna skivor.
  2. I en stor kastrull, placera ett lager av grönsaksskivor i botten.
  3. Lägg laxfilén ovanpå grönsakerna och strö över saltet.
  4. Varva resten av grönsakerna, dillstjälkar och vitpepparkorn runt laxen.
  5. Häll vinet och vattnet över laxen.
  6. Sätt kastrullen på spisen och låt det koka upp.
  7. Sänk sedan värmen till låg nivå och låt laxen sjuda i 10-15 minuter, tills den är genomkokt men fortfarande saftig.
  8. Ta av kastrullen från värmen och låt laxen svalna i spadet.
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Servering:

Tips: Servera den inkokta laxen med nykokt potatis, färsk dillsås och citronklyftor för en komplett och smakrik måltid.

Viktigt att komma ihåg:

1. Se till att använda färsk lax av god kvalitet för bästa smak och resultat.
2. Var försiktig när du hanterar kokande vätska och låt laxen svalna tillräckligt innan du äter den.
3. Du kan spara spadet från kokningen och använda det som en smakrik buljong till soppor och såser.

Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up