Hembakta vetetortillas
Recept: Hembakta vetetortillas
Ingredienser:
- 400g vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk smör
- 200 ml vatten
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en stor bunke.
- Tillsätt smöret och arbeta in det i mjölet tills det blir smuligt.
- Tillsätt vattnet lite i taget och knåda degen tills den blir elastisk och inte längre klibbig.
- Dela degen i 8-10 lika stora bitar och rulla dem till bollar.
- Kavla ut varje boll till en tunn cirkel, ca 20 cm i diameter.
- Stek tortillasen i en torr stekpanna på medelhög värme i ca 1-2 minuter per sida, tills de får fin färg och bubblor bildas.
- Servera de färska tortillasen med olika tillbehör, som exempelvis kyckling, grönsaker, salsa och guacamole.
Tips:
- Om du vill ha mildare tortillas kan du använda hälften vetemjöl och hälften maismjöl.
- De färdiga tortillasen kan frysas och tas fram vid behov.