Hembakta vetetortillas

Table
  1. Recept: Hembakta vetetortillas
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Hembakta vetetortillas

Ingredienser:

  • 400g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk smör
  • 200 ml vatten

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en stor bunke.
  2. Tillsätt smöret och arbeta in det i mjölet tills det blir smuligt.
  3. Tillsätt vattnet lite i taget och knåda degen tills den blir elastisk och inte längre klibbig.
  4. Dela degen i 8-10 lika stora bitar och rulla dem till bollar.
  5. Kavla ut varje boll till en tunn cirkel, ca 20 cm i diameter.
  6. Stek tortillasen i en torr stekpanna på medelhög värme i ca 1-2 minuter per sida, tills de får fin färg och bubblor bildas.
  7. Servera de färska tortillasen med olika tillbehör, som exempelvis kyckling, grönsaker, salsa och guacamole.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tips:

  • Om du vill ha mildare tortillas kan du använda hälften vetemjöl och hälften maismjöl.
  • De färdiga tortillasen kan frysas och tas fram vid behov.
Rhode islandsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up