Krämig pastasallad
Recept: Krämig pastasallad
Ingredienser:
- 300 g pasta
- 1 kruka färsk basilika
- 200 g körsbärstomater, halverade
- 1 röd paprika, tärnad
- 100 g babyspenat
- 150 g fetaost, smulad
- 1 dl olivolja
- 3 msk vitvinsvinäger
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan med kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
- I en stor skål, blanda samman pastan, basilika, tomater, paprika, babyspenat och fetaost.
- I en separat skål, vispa ihop olivolja, vitvinsvinäger, vitlök, salt och peppar.
- Häll dressingen över pastasalladen och blanda väl tills alla ingredienser är jämnt fördelade.
- Täck skålen med plastfolie och låt salladen stå i kylen i minst 1 timme för att låta smakerna att utvecklas.
- Servera kall som huvudrätt eller som sidorätt till grillat.