Baconlindad korv med potatis- och äppelfräs

Table
 1. Baconlindad korv med potatis- och äppelfräs
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Baconlindad korv med potatis- och äppelfräs

Ingredienser:

 • 4 stora korvar
 • 8 skivor bacon
 • 8 medelstora potatisar
 • 2 äpplen
 • 1 lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk torkad timjan
 • Salt och peppar efter smak
 • Olja
You may also be interested in:  Kärleksmums

Gör så här:

 1. Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor. Hacka lök och vitlök fint.
 2. Stek potatisskivorna i en stor stekpanna med lite olja tills de blir gyllenbruna och mjuka. Ta sedan upp dem och lägg åt sidan.
 3. I samma stekpanna, stek baconskivorna tills de blir krispiga. Ta upp dem och lägg på hushållspapper för att torka av överflödigt fett.
 4. Skär korvarna på längden, men inte helt igenom. Stoppa varje korv med en baconskiva och linda sedan resten av baconet runt korven.
 5. Stek de baconlindade korvarna i samma stekpanna i några minuter på varje sida tills de blir genomstekta och får en fin färg.
 6. I en annan stekpanna, stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
 7. Tillsätt äppelskivor och stek i ytterligare några minuter tills de blir mjuka.
 8. Tillsätt de stekta potatisskivorna till lök, vitlök och äpple. Krydda med paprikapulver, torkad timjan, salt och peppar. Blanda väl och stek i några minuter till för att smakerna ska blandas.
 9. Servera de baconlindade korvarna med potatis- och äppelfräs på tallrikar och njut!
You may also be interested in:  Pasta al limone – Citronpasta

Detta recept på baconlindad korv med potatis- och äppelfräs är en läcker rätt som passar perfekt till både lunch och middag. Med den härliga kombinationen av knaprigt bacon, saftig korv och smakrik potatis- och äppelfräs kommer du garanterat att bli mätt och nöjd. Variera gärna med olika kryddningar och tillbehör för att skapa din personliga favoritversion. Smaklig måltid!

Chokladbollar (glutenfria)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up