Aubergineröra 

Table
  1. Aubergineröra Recept
    1. Ingredienser:
    2. Instruktioner:
    3. Tips:

Aubergineröra Recept

Ingredienser:

  • 2 stora auberginer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk färsk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 msk hackad färsk persilja (för garnering)

Instruktioner:

  1. Skär auberginerna i tunna skivor och strö salt över dem. Låt dem dra i ca 30 minuter för att dra ut överskottsvätska.
  2. Skölj av aubergineskivorna och klappa dem torra med hushållspapper.
  3. Stek aubergineskivorna i olivolja tills de är mjuka och gyllenbruna.
  4. I en mixer eller matberedare, tillsätt de stekta aubergineskivorna, vitlöksklyftor, olivolja, spiskummin, paprikapulver, citronsaft, salt och peppar. Mixa tills det blir en slät röra.
  5. Häll aubergineröran i en serveringsskål och strö över hackad persilja som garnering.
You may also be interested in:  Havrekakor

Tips:

  • Servera aubergineröran med rostat bröd, cruditéer eller som en smörgåspålägg.
  • Du kan även prova att tillsätta andra kryddor eller örter efter smak, som exempelvis spiskummin, koriander eller persilja.
Potatispaket med brynt smör
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up