Kanelbullesockerkaka

Table
  1. Recept: Kanelbullesockerkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kanelbullesockerkaka

Ingredienser:

  • 350 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 150 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • Fyllning:
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk malen kanel
  • 1 krm vaniljsocker
  • Topping:
  • Smält smör
  • Strösocker
You may also be interested in:  Pretzel

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. 2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kardemumma i en skål.
  3. 3. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen värmas upp tills det svalnar till 37°C.
  4. 4. Rör ner sockret i smör- och mjölkblandningen.
  5. 5. Tillsätt den torra ingrediensblandningen till den våta och rör ihop till en slät smet.
  6. 6. Smält smöret till fyllningen och blanda i socker, kanel och vaniljsocker.
  7. 7. Häll hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
  8. 8. Fördela fyllningen över smeten.
  9. 9. Häll över resten av smeten och jämna till ytan.
  10. 10. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter tills den fått en gyllenbrun färg.
  11. 11. Ta ut kakan ur ugnen och pensla den genast med smält smör och strösocker på toppen.
  12. 12. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp på ett serveringsfat.
Veganska lussebullar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up