Tartarsås

Table
  1. Tartarsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:
    4. Avslutande ord:

Tartarsås

Ingredienser:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk kapris
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1/2 dl finhackad lök
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda majonnäs, dijonsenap, ketchup, kapris och citronsaft i en skål.
  2. Tillsätt den finhackade löken och persiljan.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Rör om väl tills alla ingredienser är väl blandade.
  5. Kyl såsen i kylen i minst 1 timme innan servering för att smakerna ska sätta sig.

Tips:

Tartarsåsen passar perfekt som tillbehör till fisk, skaldjur och kött. Du kan även använda den som dipp till grönsaker eller som dressing i sallader. För att variera smaken kan du experimentera med tillsättning av finhackad inlagd gurka eller kapris. Var noga med att smaka av så såsen får den rätta balansen mellan sälta, syra och sötma.

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Avslutande ord:

Tartarsås är en klassisk sås som är enkel att göra och passar till många olika rätter. Med sin krämiga och smakrika konsistens blir den ett populärt tillbehör till maten. Prova detta recept och njut av en välbalanserad tartarsås som lyfter dina måltider till en ny nivå.

Svartvinbärsgelé
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up