Schwarzwaldtårta

Table
  1. Schwarzwaldtårta
    1. Ingredienser:
    2. Utförande:

Schwarzwaldtårta

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 200 g socker
  • 150 g smör
  • 200 g vetemjöl
  • 50 g kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 400 ml vispgrädde
  • 200 g körsbär i saft
  • 75 g mörk choklad (riven)
  • Likör (valfritt)
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Utförande:

  1. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om försiktigt.
  4. Tillsätt smält smör och vaniljextrakt, och blanda väl.
  5. Häll smeten i en smord och bröad bakform.
  6. Grädda i förvärmd ugn på 175°C i cirka 25-30 minuter. Låt kakan svalna helt.
  7. Skär kakan i tre lager. Om önskat, kan varje lager blötläggas med någon form av likör.
  8. Vispa grädden fast och bred den jämnt över varje kaka. Lägg på körsbär och strö över riven choklad.
  9. Stapla lagren på varandra och täck tårtan med riven choklad och eventuellt några extra körsbär på toppen.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Bon appétit!

Vegansk saffranskaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up