Schwarzwaldtårta
Schwarzwaldtårta
Ingredienser:
- 4 ägg
- 200 g socker
- 150 g smör
- 200 g vetemjöl
- 50 g kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljextrakt
- 400 ml vispgrädde
- 200 g körsbär i saft
- 75 g mörk choklad (riven)
- Likör (valfritt)
Utförande:
- Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om försiktigt.
- Tillsätt smält smör och vaniljextrakt, och blanda väl.
- Häll smeten i en smord och bröad bakform.
- Grädda i förvärmd ugn på 175°C i cirka 25-30 minuter. Låt kakan svalna helt.
- Skär kakan i tre lager. Om önskat, kan varje lager blötläggas med någon form av likör.
- Vispa grädden fast och bred den jämnt över varje kaka. Lägg på körsbär och strö över riven choklad.
- Stapla lagren på varandra och täck tårtan med riven choklad och eventuellt några extra körsbär på toppen.
Bon appétit!
