Kuvertbröd

Table
  1. Recept: Kuvertbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kuvertbröd

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 25g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl och salt i en skål.
  2. Smula jästen i mjölblandningen och tillsätt vatten och olivolja.
  3. Arbeta ihop till en smidig deg.
  4. Täck degen med en bakduk och låt jäsa i ca 1 timme tills den dubblar i storlek.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Dela degen i 8-10 delar och forma till runda bullar.
  7. Lägg bullarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
  8. Låt bullarna jäsa i ca 15 minuter.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter tills de får en gyllene färg.
  10. Ta ut kuvertbröden från ugnen och låt dem svalna på ett galler.
You may also be interested in:  Chokladbollar

Tips: Servera kuvertbröden med smör och ost som tilltugg.

Chokladsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.