Havtornssaft

Table
  1. Recept: Havtornssaft
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Havtornssaft

Ingredienser:

  • 1 kg havtorn
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker

Gör så här:

  1. Skölj havtornen noggrant.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull.
  3. Tillsätt havtorn och låt det sjuda i ca 15 minuter tills bären blir mjuka.
  4. Passera bären genom en finmaskig sil för att få ut saften.
  5. Mät saften och blanda i sockret i förhållandet 1 dl socker per 2 dl saft.
  6. Koka upp saften igen och rör om tills sockret har lösts upp helt.
  7. Häll saften i väl rengjorda flaskor och förslut dem ordentligt.
  8. Förvara saften svalt och mörkt.
Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up