Glutenfri banankaka med choklad
Recept: Glutenfri banankaka med choklad
Ingredienser:
- 3 mogna bananer
- 3 ägg
- 1 dl lönnsirap
- 1/2 dl vegansk margarin
- 2 dl glutenfritt mjöl
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 100 g mörk choklad (grovhackad)
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 180 grader Celsius. Smörj och mjöla en bakform.
- I en stor skål, mossa bananerna tills de är släta.
- Tillsätt äggen och rör om väl.
- Smält margarinet och rör det sedan försiktigt i bananblandningen.
- Tillsätt lönnsirap och vaniljextrakt och blanda ordentligt.
- I en separat skål, blanda mjöl, bakpulver och salt.
- Tillsätt den torra blandningen till bananblandningen och rör om till en jämn smet.
- Häll smeten i den förberedda bakformen och grädda i ugnen i cirka 40-45 minuter, eller tills en tandpetare sätts in i mitten och kommer ut ren.
- Låt kakan svalna i formen i cirka 10 minuter, innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna helt.
Tips: Servera kakan med en klick vispad grädde eller vaniljsås för extra njutning!
Lämna ett svar