Glutenfri banankaka med choklad

Table
  1. Recept: Glutenfri banankaka med choklad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Glutenfri banankaka med choklad

Ingredienser:

  • 3 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 1 dl lönnsirap
  • 1/2 dl vegansk margarin
  • 2 dl glutenfritt mjöl
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g mörk choklad (grovhackad)
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 180 grader Celsius. Smörj och mjöla en bakform.
  2. I en stor skål, mossa bananerna tills de är släta.
  3. Tillsätt äggen och rör om väl.
  4. Smält margarinet och rör det sedan försiktigt i bananblandningen.
  5. Tillsätt lönnsirap och vaniljextrakt och blanda ordentligt.
  6. I en separat skål, blanda mjöl, bakpulver och salt.
  7. Tillsätt den torra blandningen till bananblandningen och rör om till en jämn smet.
  8. Häll smeten i den förberedda bakformen och grädda i ugnen i cirka 40-45 minuter, eller tills en tandpetare sätts in i mitten och kommer ut ren.
  9. Låt kakan svalna i formen i cirka 10 minuter, innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna helt.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Tips: Servera kakan med en klick vispad grädde eller vaniljsås för extra njutning!

Krispig fänkålssallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up