Kycklingstroganoff

Table
  1. Recept: Kycklingstroganoff
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Kycklingstroganoff

Ingredienser:

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja till stekning
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Gör såhär:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Finhacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Värm upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Ta bort kycklingen och lägg åt sidan.
  4. I samma stekpanna, tillsätt mer olja vid behov och stek lök och vitlök tills de är mjuka.
  5. Tillsätt paprikapulver och torkad timjan och stek i ytterligare en minut för att öka smakerna.
  6. Tillsätt krossade tomater, grädde och tomatpuré i stekpannan och rör om väl.
  7. Låt såsen koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt stå och puttra i cirka 10 minuter för att kombinera smakerna.
  8. Tillsätt den stekta kycklingen till såsen och låt den bli varm.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera den varma kycklingstroganoffen tillsammans med ris eller pasta.
Ugnsbakad potatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up