Ugnspannkaka (grundrecept)
Recept på Ugnspannkaka (Grundrecept)
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 8 dl mjölk
- 4 st ägg
- 1 tsk salt
- Smör/margarin till formen
Gör så här:
- Häll vetemjölet i en stor bunke och vispa i hälften av mjölken tills smeten är slät och fri från klumpar.
- Blanda i resterande mjölk samt ägg och salt. Vispa till en jämn smet.
- Låt smeten stå och svälla i 15-20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader C.
- Smörj en ugnsfast form med smör eller margarin.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter tills pannkakan är gyllenbrun och har stelnat.
- Servera med sylt, grädde eller annat valfritt tillbehör.
Tips:
Variera smeten genom att tillsätta exempelvis blåbär, bacon eller äppelbitar.