Ugnspannkaka (grundrecept)

Table
  1. Recept på Ugnspannkaka (Grundrecept)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept på Ugnspannkaka (Grundrecept)

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 1 tsk salt
  • Smör/margarin till formen

Gör så här:

  1. Häll vetemjölet i en stor bunke och vispa i hälften av mjölken tills smeten är slät och fri från klumpar.
  2. Blanda i resterande mjölk samt ägg och salt. Vispa till en jämn smet.
  3. Låt smeten stå och svälla i 15-20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader C.
  5. Smörj en ugnsfast form med smör eller margarin.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter tills pannkakan är gyllenbrun och har stelnat.
  7. Servera med sylt, grädde eller annat valfritt tillbehör.

Tips:

Variera smeten genom att tillsätta exempelvis blåbär, bacon eller äppelbitar.

Vitlökssill med citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up