Lutfisk med vit sås

Table
  1. Recept: Lutfisk med vit sås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Lutfisk med vit sås

Ingredienser:

  • 1 kg lutfisk
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör så här:

  1. Blötlägg lutfisken enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Börja med att smälta smöret i en kastrull.
  3. Rör i vetemjölet och låt det fräsa en kort stund.
  4. Tillsätt mjölken och vispa väl så att det inte bildas klumpar.
  5. Koka upp såsen under omrörning och låt den sedan sjuda i cirka 5 minuter.
  6. Tillsätt grädden och smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Lägg den blötlagda lutfisken i en ugnsform och häll över den vita såsen.
  8. Gratinera i ugnen på 225°C i cirka 30 minuter eller tills fisken är genomvarm och fått fin färg.
  9. Servera lutfisken med kokt potatis och gröna ärter.

Hembakt pizza på italienskt vis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up