Långkål

Table
  1. Långkål - en klassisk svensk rätt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Långkål - en klassisk svensk rätt

Ingredienser:

  • 1 kg grönkål
  • 100 g smör
  • 1 lök
  • 2 dl grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör så här:

  1. Skölj grönkålen noggrant och skär bort de grova stjälkarna. Hacka kålen i mindre bitar.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Smält smöret i en stor kastrull och fräs löken tills den blir mjuk och glansig.
  4. Tillsätt grönkålen till kastrullen och låt den steka med löken i några minuter tills den mjuknar något.
  5. Slå på grädden och låt rätten koka upp under omrörning.
  6. Strö över ströbrödet och blanda väl. Låt långkålen småputtra i cirka 20-30 minuter tills den har mjuknat och fått en krämig konsistens.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
Glace au four
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up