Fryst choklad- och hasselnötscheesecake

Table
  1. Fryst choklad- och hasselnötscheesecake
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fryst choklad- och hasselnötscheesecake

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • 400 g mascarponeost
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 100 g hasselnötter, rostade och hackade
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 2 dl vispgrädde
You may also be interested in:  Chokladkaka med chokladkräm och bär

Gör så här:

  1. Krossa digestivekexen och blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten av en springform.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen och låt den svalna något.
  3. I en stor skål, vispa mascarponeost, strösocker och vaniljextrakt tills det blir krämigt.
  4. Tillsätt den smälta chokladen och rör om väl.
  5. I en separat skål, vispa grädden till fasta toppar och vänd sedan försiktigt ner den i choklad- och mascarponeblandningen.
  6. Rör försiktigt ner de hackade hasselnötterna.
  7. Häll blandningen över kexbotten i springformen och jämna till ytan.
  8. Frys cheesecaken i minst 4 timmar, eller tills den är helt stelnad.
  9. Ta ut cheesecaken från frysen och låt den tina något innan servering.
  10. Dekorera med extra hackade hasselnötter om så önskas.

Potatis och morotssoppa med broccoli
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up