Fryst choklad- och hasselnötscheesecake
Fryst choklad- och hasselnötscheesecake
Ingredienser:
- 200 g digestivekex
- 100 g smör, smält
- 400 g mascarponeost
- 200 g mörk choklad, hackad
- 100 g hasselnötter, rostade och hackade
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljextrakt
- 2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Krossa digestivekexen och blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten av en springform.
- Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen och låt den svalna något.
- I en stor skål, vispa mascarponeost, strösocker och vaniljextrakt tills det blir krämigt.
- Tillsätt den smälta chokladen och rör om väl.
- I en separat skål, vispa grädden till fasta toppar och vänd sedan försiktigt ner den i choklad- och mascarponeblandningen.
- Rör försiktigt ner de hackade hasselnötterna.
- Häll blandningen över kexbotten i springformen och jämna till ytan.
- Frys cheesecaken i minst 4 timmar, eller tills den är helt stelnad.
- Ta ut cheesecaken från frysen och låt den tina något innan servering.
- Dekorera med extra hackade hasselnötter om så önskas.