Helstekt oxfilé i ugn

Table
  1. Helstekt oxfilé i ugn
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Helstekt oxfilé i ugn

Ingredienser:

  • 1 kg oxfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär ett snitt i oxfilén och pressa ner vitlöksklyftan i snittet.
  3. Salta och peppra oxfilén runt om.
  4. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och bryn oxfilén runt om tills den får fin färg.
  5. Placera oxfilén i en ugnssäker form och stek den i ugnen i ca 25-30 minuter för medium rare, eller längre om du önskar en mer välstekt filé.
  6. Ta ut oxfilén ur ugnen och låt den vila i några minuter innan du skär upp den i skivor.
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Tips: Servera oxfilén med en god rödvinssås och potatisgratäng. Smaklig måltid!

Kantarellrisotto
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up