Ugnsbräserad märgpipa med bönor chili och bacon
Recept: Ugnsbräserad märgpipa med bönor chili och bacon
Ingredienser:
- 1 kg märgpipa
- 400 g bönor
- 150 g bacon
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 chili
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl rödvin
- 1 msk olja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skär bacon i små bitar och stek det knaprigt i en stekpanna.
- Skala och finhacka lök, vitlök och chili.
- I en ugnssäker gryta, värm upp olja och stek lök, vitlök och chili tills de blir mjuka.
- Lägg i märgpipan och bönor i grytan. Strö över paprikapulver och spiskummin. Salta och peppra efter smak.
- Häll i rödvin och krossade tomater. Blanda väl.
- Täck grytan med lock eller folie och sätt in den i ugnen som är förvärmd till 160°C. Låt stå i ugnen i ca 2-3 timmar tills köttet är mört och bönorna har kokat ihop.
- Servera den ugnsbräserade märgpipan med ris eller bröd som tillbehör. Toppa med knaprigt stekt bacon.
Ugnsbräserad märgpipa med bönor chili och bacon är ett läckert och smakrikt recept som passar perfekt för middagar med vänner och familj. Detta recept ger en hejdundrande kötträtt med härliga smaker från chili och bacon. Varför inte överraska dina gäster med denna läckerhet nästa gång ni äter tillsammans?