Surkål - syrad vitkål

Table
  1. Surkål - syrad vitkål
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Surkål - syrad vitkål

Ingredienser:

  • 1 vitkålshuvud
  • 2 msk salt
  • 4 dl vatten

Tillagning:

  1. Skär vitkålen i tunna strimlor.
  2. Massera saltet i vitkålen ordentligt för att mjuka upp den och frigöra vätska.
  3. Lägg vitkålstrimlorna i en stor glasburk och pressa ner dem ordentligt med hjälp av en tallrik eller vikt.
  4. Häll vattnet över vitkålen i burken så att den täcks helt.
  5. Täck över burken med ett lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 3-5 dagar.
  6. Efter några dagar kommer kålen att börja fermentera. Var noga med att öppna burken varje dag för att släppa ut eventuell överskottsgas.
  7. Efter 3-5 dagar är surkålen klar att ätas. Förvara den i kylskåpet för bästa hållbarhet.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Tips:

Byt gärna ut en del av vitkålen mot andra grönsaker som rödkål, morötter eller äpple för lite extra smak och variation.

Löjromspizza
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up