Prinsesstårta med hallonsylt
Recept: Prinsesstårta med hallonsylt
Ingredienser:
- 4 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl grädde
- 2 msk florsocker
- Hallonsylt
- Marzipan
- Grön karamellfärg
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Separera äggulor och äggvitor i två skålar.
- Vispa äggvitor till hårt skum.
- Tillsätt strösocker och fortsätt vispa tills du har en glansig maräng.
- Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i äggulorna och blanda försiktigt.
- Vänd ner äggvitesmeten i äggulssmeten och blanda försiktigt så att det inte blir klumpar.
- Häll smeten i en smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
- Under tiden kan du vispa grädden med florsocker tills den blir lagom tjock.
- När tårtbotten har svalnat, dela den i tre delar horisontellt.
- Bred hallonsylt på den första delen och lägg på nästa lager.
- Upprepa detta med de resterande delarna.
- Smörj in tårtan med grädde på sidorna och toppen.
- Kavla ut marzipan och färga en bit med grön karamellfärg.
- Kavla ut den gröna marzipanen och täck tårtan med den.
- Dekorera tårtan med marängrosor eller annan valfri dekoration.
- Servera och njut!