Glass med kondenserad mjölk

Table
  1. Glass med kondenserad mjölk recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Glass med kondenserad mjölk recept

Ingredienser:

  • 400 ml kondenserad mjölk
  • 500 ml vispgrädde
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • Valfria smaksättningar (ex. krossad choklad, bär, nötter)
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör såhär:

  1. I en stor skål, vispa grädden tills den blir tjock och fluffig.
  2. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljextrakt, och fortsätt vispa tills allt är väl blandat.
  3. Om du vill ha extra smaksättning, tillsätt valfria ingredienser som krossad choklad, bär eller nötter.
  4. Häll smeten i en glassmaskin och följ tillverkarens instruktioner för att frysa glassen. Om du inte har en glassmaskin kan du hälla smeten i en plastlåda och frysa den, rör om några gånger under frysningsprocessen för att undvika iskristaller.
  5. Efter att glassen har fryst klart, servera den i skålar eller i en strut.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Tips: För att variera smaken kan du experimentera med olika smaksättningar såsom karamellsås, hackad frukt eller karamelliserade nötter.

Emmabodas tevetårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up