Ägg Benedict

Table
  1. Recept: Ägg Benedict
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Ägg Benedict

Ingredienser:

  • 4 stora ägg
  • 4 skivor engelska muffins
  • 4 skivor skinka
  • 1/2 kopp hollandaisesås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Smör
  • Salt och peppar

You may also be interested in:  Grillade lammracks med rosmarin

Tillagning:

  1. Koka vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt vitvinsvinäger i det kokande vattnet.
  3. Knäck försiktigt äggen i vattnet, en i taget. Låt dem sjuda i ca 3 minuter.
  4. Under tiden äggen sjuda, rosta engelska muffinsen.
  5. Smält smör i en stekpanna och stek skinkan tills den är lätt brynt.
  6. Ta bort äggen från vattnet med en hålslev och lägg dem på en tallrik klädd med papper för att torka av överflödig vätska.
  7. Lägg en skiva rostad muffin på varje tallrik, toppa med en skiva skinka och sedan ett pocherat ägg.
  8. Skeda hollandaisesåsen över ägget och muffinen.
  9. Krydda med salt och peppar efter smak.
  10. Servera omedelbart och njut av dina ägg Benedict!

Minutbiff med rostade rotfrukter och dragonkräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up