Bruna bönor

Table
  1. Recept: Bruna bönor
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Bruna bönor

Ingredienser:

  • 500 g bruna bönor
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 laurablad
  • Ca 500 ml grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Tillagning:

  1. Blötlägg bönorna över natten i rikligt med vatten. Häll av vattnet och skölj väl.
  2. Skala och hacka lök, vitlök, morot och selleri.
  3. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i en stor kastrull med lite olja.
  4. Tillsätt laurablad, tomatpuré, timjan och paprikapulver till kastrullen och stek i ytterligare någon minut.
  5. Tillsätt bönorna, grönsaksbuljong, salt och svartpeppar till kastrullen och rör om.
  6. Låt koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt bönorna sjuda i ca 1,5 - 2 timmar tills de är mjuka och genomkokta.
  7. Servera de bruna bönorna varma tillsammans med nykokt ris och en sallad för en komplett måltid.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tips:

Du kan även addera kokt falukorv eller fläsklägg för extra smak.

Passionscheesecake
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up