Pannkakor - grundsmet

Table
 1. Ingredienser
 2. Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna
  2. Stek pannkakorna
  3. Servera

Ingredienser

 • 2 dl vetemjöl
 • 4 dl mjölk
 • 2 ägg
 • 1 krm salt
 • 2 msk smör (smält)

Instruktioner

 1. Blanda ingredienserna

  Ta en stor skål och häll i vetemjölet. Gör en liten grop i mitten och knäck i äggen. Tillsätt mjölk och salt. Rör om försiktigt tills du får en jämn smet. Se till att det inte finns några klumpar.

 2. Stek pannkakorna

  Smält smör i en stekpanna på medelhög värme. Häll ca 1/2 dl av smeten i pannan och vrid pannan så att smeten täcker botten jämnt. Stek i cirka 1 minut tills pannkakan fått en gyllene färg, vänd sedan och stek i ytterligare 1 minut.

 3. Servera

  Upprepa stekningen tills smeten är slut. Stapla de färdiga pannkakorna på en tallrik och servera med valfritt tillbehör som sylt, bär eller grädde.

Havrebollar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up