Pannkakor - grundsmet
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 krm salt
- 2 msk smör (smält)
Instruktioner
Blanda ingredienserna
Ta en stor skål och häll i vetemjölet. Gör en liten grop i mitten och knäck i äggen. Tillsätt mjölk och salt. Rör om försiktigt tills du får en jämn smet. Se till att det inte finns några klumpar.
-
Stek pannkakorna
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme. Häll ca 1/2 dl av smeten i pannan och vrid pannan så att smeten täcker botten jämnt. Stek i cirka 1 minut tills pannkakan fått en gyllene färg, vänd sedan och stek i ytterligare 1 minut.
Servera
Upprepa stekningen tills smeten är slut. Stapla de färdiga pannkakorna på en tallrik och servera med valfritt tillbehör som sylt, bär eller grädde.